Kapuska Yemeği


300gr. Kıyma
1 Kase ince doğranmış beyaz lahana
2-3 Kurutulmuş dolmalık biber
1 Büyük soğan
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz, pul biber
Yapılışı: Kurutulmuş dolmalık biberleri 3-4 dakika suda bekletip, fazla sularını sıkın ve küçük küçük doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı, kıymayı, sıvı yağı tencereye alın. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salçayı koyup kavurun. Beyaz lahanayı ilave edip (lahanayı haşlamadan çiğden koydum), lahanalar sönene dek ara ara karıştırarak kavurun. Yeterince sıcak suyu, kurutulmuş biberleri, tuzu, pul biberi ekleyip yemeği pişirin.

Yorumlar